Lahden Takka, Lahdenkatu 47, 15140 LAHTI | Puh. 044 071 4600 | Email myynti@lahdentakka.fi

Schiedel valmispiiput

SCHIEDEL VALMISPIIPUT

HYVÄ VETO KAIKKIIN TULISIJOIHIN

Johtavana piippuvalmistajana Schiedelille myönnettiin ensimmäisenä piippuvalmistajana Euroopassa ISO 9001 -laatusertifiointi. Yhdessä suomalaisten rakentamisen asiantuntijoiden kanssa Schiedel on kehittänyt erityisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin sopivat piippujärjestelmät, jotka ovat kestäviä, paloturvallisia ja ympäristöystävällisiä. Ne varmistavat tulisijan hyvän vedon ja ne on helppo ja nopea asentaa myös itse.

PIIPPU MÄÄRÄÄ VEDON

Hyvä piippu tehostaa tulisijan toimintaa. Kevyt hormi lämpenee nopeasti ja ilma kiertää hyvin pyöreässä, eristetyssä hormissa. Tästä syntyy hyvä veto. Vedon ratkaisee piipun aktiivinen korkeus eli etäisyys tulisijan hormiliitännästä piipun huippuun. Mitä korkeampi piippu, sitä parempi veto. Paras paikka piipulle on lähellä katon harjaa. Tällöin veto on parhaimmillaan ja piipun korkeus katon lappeen yläpuolella on mahdollisimman pieni. Paloturvallisuusvaatimusten mukaan piipun tulee ulottua vähintään 0,8 m katon lappeen tasoa ylemmäksi.

HORMI TULISIJAN MUKAAN

Schiedel-valmispiippu sopii omakotitalojen, pari- ja rivitalojen, lomamökkien ja saunojen uuneihin, takkoihin, kiukaisiin, saunapatoihin, kamiinoihin ja lämmityskattiloihin. Kun piippu mitoitetaan tulisijan mukaan, veto hormissa ei heikkene ja hormin seinämiin ei tiivisty kosteutta. Tulisijan vaatima hormikoko kannattaa varmistaa valmistajalta. Esimerkiksi halkaisijaltaan 12-14 cm hormi sopii hyvin kiukaille, pellettitakoille tai -kattiloille, öljylämmityskattiloille ja kamiinoille. Halkaisijaltaan 16-20 cm hormi sopii puolestaan esimerkiksi varaaville takoille, liesille, leivinuuneille, takka/leivinuuni -yhdistelmille tai liesi/leivinuuni -yhdistelmille.

YHTEINEN HORMI

Yleensä jokaiselle tulisijalle rakennetaan oma hormi. Samassa kerroksessa olevat kaksi samaa polttoainetta käyttävää tulisijaa voidaan kuitenkin yhdistää samaan hormiin. Tällöin molemmat tulisijat on varustettava omalla savupellillä, eikä niitä voi käyttää samanaikaisesti.

NOPEA ASENNUS

Valmispiiput muodostuvat tehdasvalmisteisista elementeistä, jotka on nopea ja helppo työstää. Perinteisesti ammattitaitoa vaativasta piipun muurauksesta voi nyt selviytyä helposti ja nopeasti myös itse. Valmispiippu on kokonaisuus, joka sisältää kaiken, mitä toimivaan piippuun tarvitaan. Jo kolmesta hormielementistä syntyy noin 1 m piippua. Työkaluiksi riittävät kulmahiomakone tai kovametalliteräsaha, pora, vesivaaka ja muuraustarvikkeet.

Asennusohjeisiin kannattaa tutustua huolella ennen työn aloittamista. Voit tulosta tuotekohtaiset asennusohjeemme tuotesivuilta. Ne ovat myös mukana kaikissa piipputoimituksissa.

Linkki valmistajan kotisivuille:

www.schiedel.fi